Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΌΓΕΡΟΣ π.ΑΝΤΩΝΙΟΣ! (στο κονάκι του, έχει σταθερά: Καφτερές πιπεριές, καγιέν,κουρκουμά, μπούκοβο, κόκκινο-μαύρο πιπέρι)


ΤΡΩΤΕ  ΠΟΛΛΑ  ΚΑΥΤΕΡΑ...η μακροζωϊα 

σας ειναι εξσφαλισμένη!


Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως συμβάλλουν στην μακροζωία, οι καυτερές πιπεριές και τα φαγητά με μπαχαρικά
Ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών, μετά από εκτενή έρευνα με την συμμετοχή 487.375 εθελοντών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έτρωγαν σε τακτική βάση (έξι με επτά φορές την εβδομάδα) πικάντικα φαγητά ζούσαν επτά χρόνια περισσότερο από εκείνους που κατανάλωναν καυτερά φαγητά μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.

Η μελέτη κατέγραψε ότι τα άτομα που κατανάλωναν καυτερές πιπεριές ή σάλτσα φτιαγμένη από τσίλι και γενικότερα, πικάντικα τρόφιμα, είχαν σε ποσοστό 14% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας σε σχέση με αυτούς που δεν έτρωγαν ποτέ αυτά τα φαγητά ή τα έτρωγαν σπάνια. Η κατανάλωση πικάντικων τροφίμων συνδέθηκε και με άλλους παράγοντες που επηρέαζαν τους εθελοντές, όπως η ηλικία και ο τρόπος ζωής τους και οι παράγοντες αυτοί συνυπολογίστηκαν στα συμπεράσματα της έρευνας.
Υπάρχει όμως και ο αντίλογος! Η δόκτωρ Nita Forouhi, από το τμήμα Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, υποστήριξε ότι η μελέτη δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «οριστική», καθώς, ενώ γνωρίζουμε ότι η δραστική ουσία της καυτερής κόκκινης πιπεριάς, η καψαϊκίνη, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καταπολεμά την παχυσαρκία και τα μικρόβια, είναι αντιφλεγμονώδης και αντικαρκινική, ωστόσο, καμία από αυτές τις ιδιότητές της δεν έχει δοκιμαστεί σε «συστηματική εκτίμηση», ώστε να αιτιολογείται το συμπέρασμα των Κινέζων επιστημόνων.
Πηγή: Medicalland
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Δεν μ΄ενδιαφέρουν οι ενστάσεις της γιατρίνας από το Κέμπριτζ. Εγώ στέκομαι στις ιδιότητες του καυτερού, που είναι καταλυτικά ευεργετικές στον ανθρώπινο οργανισμό!... Κι αυτές τις παραδέχεται άλλωστε και η ίδια... Θα βυζαντινολογούμε λοιπόν.; Το βέβαιον είναι ότι το καυτερό ...ευεργετεί της υγεία. ..και προ παντός δεν δημιουργεί παρενέργειες. Αυτά με αρκούν εμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου