Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ...

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ! "ΣΦΑΓΗ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ! ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΑΝΤ1, καθώς τους τελευταίους μήνες έχει δρομολογηθεί σαρωτικό κύμα απολύσεων και σήμερα μόνο φαίνεται πως...

θα δουν την έξοδο περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι. 
Μόλις σήμερα έγινε γνωστό πως από τους 26 οπερατέρ που διαθέτει ο τηλεοπτικός σταθμός απολύθηκαν 16, οι οποίοι ήδη ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους και μάλιστα αναμένουν στις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 στο Μαρούσι τον Τεχνικό Διευθυντή, Ματθαίο Σκυλάκη, προκειμένου να ενημερωθούν και να διαμαρτυρηθούν. 
Ήδη λόγω του κλίματος, οι εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1 αποφάσισαν στάση εργασίας μέχρι τα μεσάνυχτα.
Μάλιστα, κόσμος ήδη συγκεντρώνεται στα studio του καναλιού στα Σπάτα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, ενώ υπάρχουν στο σημείο και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. 
Αυτό σημαίνει πως δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων από τον ΑΝΤ1 μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής. 
Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 10 Αυγούστου θα ακολουθήσουν και νέες απολύσεις που σε συνδυασμό με τις 16 μπορεί να ξεπερνούν σε συνολικό αριθμό και τους 50 εργαζόμενους. 
Η κατάσταση πάντως στον ΑΝΤ1 αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης είναι τραγική καθώς οι δυσμενέστατες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν δεν βοηθούν τα κανάλια να ανασάνουν και να ορθοποδήσουν. 
Πάντως, για τον ΑΝΤ1 φαίνεται πως αυτές οι απολύσεις ενισχύουν τα σενάρια που θέλουν τον τηλεοπτικό σταθμό να καταθέτει πρόταση για ψυχαγωγικό σταθμό, κάτι που σημαίνει πως δεν θα έχει ανάγκη τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων όσους απαιτεί ένας τηλεοπτικός σταθμός που έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. 
Φυσικά, εκτός από το κύμα απολύσεων στον ΑΝΤ1 κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και μία γενναία μείωση μισθών έως και 30% στους εργαζόμενους που θα παραμείνουν στη δουλειά τους. 
Παρέμβαση από τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο
Με αφορμή  τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 και καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές για ανάλογες κινήσεις από ιδιοκτήτες άλλων μέσων, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσαν τα εξής:
Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών οφείλουν να γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως τέτοιων ενεργειών, οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς  των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας θα εξασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών.
Καλούμε τους εργοδότες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία και να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο ως πρόσχημα απολύσεων, την περίοδο μάλιστα που έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το μείζον αυτό ζήτημα νομιμότητας και δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου