Τρίτη 7 Απριλίου 2015


kalavrita

Ταινία στο Χόλιγουντ το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Σε μια νέα παραγωγή του Χόλιγουντ θα αναβιώσει το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με φόντο την εκτέλεση 500 Καλαβρυτινών και το επίκαιρο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έρχεται στη μεγάλη οθόνη το 2016, με σκηνοθέτη τον Νικόλα Δημητρόπουλο, γνωστό στην Ελλάδα από την επιτυχημένη σειρά «Υπέροχα πλάσματα».

«Στο καστ των ηθοποιών στο ρόλο του πρωταγωνιστή συζητάμε με τον Τζέρεμι Αϊρονς. Είναι ο κατάλληλος για τον ρόλο, αφού είναι εξαιρετικός ηθοποιός και μεγάλος φιλέλληνας. Για τον ρόλο της Γερμανίδας δικηγόρου σκεφτόμαστε την Νταϊάν Κρούγκερ, ενώ στον ρόλο του Γερμανού που έδωσε την εντολή για το ολοκαύτωμα θα θέλαμε τον Σεμπάστιαν Κοχ», δήλωσε ο Στίβεν Πριόβολος.
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ίσως είναι ένα από τα πιο επίκαιρα για τους Έλληνες αλλά κυρίως για τους κατοίκους μαρτυρικών χωριών όπως το Δίστομο και τα Καλάβρυτα που βίωσαν τα αποτρόπαια εγκλήματα των ναζί.
Μπορεί η υπογραφή της ταινίας να είναι ελληνική, αλλά η παραγωγή θα είναι χολιγουντιανή, στο καλύτερο χρόνο ώστε να αναβιώσει στη μεγάλη οθόνη μία από τις αποτρόπαιες στιγμές του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, για την οποία ποτέ κανείς δεν λογοδότησε, μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου