Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΧΑΊΡΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ συνεχίζουμε και σήμερα μερικά από τα σοφά του. Συνεχίστε να τα διαβάζετε κι αν μπορείτε υιοθετείστε τα για τη θωράκιση της υγείας σας... Τα βότανα ευεργετούν και δεν κάνουν παρενέργειες, όπως τα βιομηχανικά σκευάσματα!

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ...ΠΑΘΩΝ....
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ


ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ... 
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΚΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ!

ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ...ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/2.html ( στην ενότητα ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ 2-ΥΓΕΙΑ 3, ακριβώς κάτω από τον τίτλο της ιστοσελίδας)
( ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... Κι ο Θεός να σας φωτίζει!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΙΣ... ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ!

Γελάω και κλαίω συνάμα. Τι πα να πει ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;

Κόλπο είναι..για να μπορούν κάποια σαϊνια να τα κονομάνε!..Ουσίες τύπου κολαγόνου, (κωλογόνο το λέω εγώ)  υαλουργικού κ.λπ. όντως έχουν σημαντικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό... ΄Όμως αξίζει να τις παίρνεις ...δια βίου και ισοβίως;..΄Όπως τουλάχιστον στοχεύουν οι τζιμάνηδες παραγωγοί τους; Ω, ΝΑΙ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΝΤΕΣ ΩΣ ΜΑΛΑΚΙΑ! ...


ΚΑΘΕΤΟ ΑΥΤΟ!..ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ! Και δεν θέλω να μου κουνηθεί ΟΥΔΕΙΣ!

 

Επιζητούν μαλάκες – και σκλαβάκια δια βίου;

ΝΑΙ! Αυτό επιδιώκουν !

΄Όταν μου προέκυψε το πρόβλημα της οστεοαρθρίτιδας... μελετώντας ΟΛΑ αυτά τα τσιμπράγκαλα μου βγήκαν μπροστά... μου βγήκαν και καλοκάγαθα φιλαράκια που μου συνιστούσαν αυτό ή το άλλο! Μέχρι και ενέσεις και χειρουργείο!

Κράτησα την ψυχραιμία μου... μέχρις ότου καταλάβω..τι διάολο γίνεται στην ελληνική πιάτσα της υγείας! Έστω κι αν σφαδαζα από τους πόνους!

 ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ! Αθλιότητες σε βάρος του πάσχοντος! ΓΗΠΑΕΤΟΙ ΕΦΟΡΜΟΥΝ και θέλουν να του τα αρπάξουν!

Διαολοκαλόγερος, όπως εσείς λέτε τους καλόγερους, στάθηκα στο ύψος της διαολιάς μου! Κι ευλογώ τον Κύριον για την φώτιση!

Απέριψα την κλασσική ιατρική κι έγραψα εις τα ράσσα μου ( ή εις τους όρχεις μου όπως λέτε εσείς οι κοσμικοί) τις υποδείξεις της. Αυτοεξαιρέθηκε από μόνη της!


Δεν με έπειθαν! ΚΑΤΕΦΥΓΑ ... στη βοτανολογία! ΚΙ ΑΝΕΒΛΕΨΑ εντός 10-15 ημερών! ΕΞΟΝΤΩΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ της οστεοαρθρίτιδας μου! ΄Όμως κάλλιστα τα βότανα... αλλά ΟΥ ΜΟΝΟΝ!...χρειάζεται και κάποια μικρή άσκηση.... Μα καθόλου επίπονη! Δείτε τα πιο κάτω:

 

Ο άνθρωπος της πόλης είναι ένα βεβαρυμένο από πολλές πλευρές ΟΝ.

  Ζει σε ένα καθετώς περιβαλλοντολογικό κ.λ.π, τελείως παλαβό. Εκεί που πράγματι κι εγώ παλαβώνω όταν τα ακούω είναι η επιθετικότητα διαφόρων company, που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες... προς κόπανους, προς εμάς δηλαδή. Η λύσσα τους είναι τέτοια ώστε δεν μπορώ να κρατήσω λογαριασμό με όλα αυτά τα «παυσίπονα, κολογόνα, υαλουργικά –σε πολλές παραλλαγές – πόσες τέτοιες εταιρίες ξεφυτρώνουν και πόσα τα προϊόντα που ντελαλίζουν αν και όμοια πλην όμως σερβιριζόμενα με διαφορετικές ονομασίες...

Δεν είναι –ενώ είναι- φάρμακα αυτά. Δεν έχουν την έγκριση  του κρατικού ΕΟΦ... αλλάς μας σερβίρονται ως ΣΥΜΠΛΗΡΏΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΉΣ ...Κι αυτό σημαίνει ότι ο κάθε μπαγασάκος μπορεί να κυκλοφορεί ό,τι θέλει, κάτω από την ομπρελα αυτή... Τώρα πως δα μπορεί ένα από τα ματζούνια αυτά να αποτελεί σύπληρωμα διατροφής,αυτό δεν το κατάλαβαίνω... όταν μάλιστα  στα διαφημιστικά τους ..προβάλλουν εντόνως πως δα... τα καλογόνα (ή κωλογόνα) κ.λπ. ευεργετούν την επιδερμίδα... την νεότητα ...και τις τρίχες της κεφαλής μας!

Πρόκειται για εμπορικό τρύκ... προς άγραν ευρύτερης πελατείας ... Εν τάξει τα εν λόγω σκευάσματα πρωτίστως απαλύνουν τους ...πόνους...βραδέως βέβαια... αλλά επίσης λόγω της ιδιοσυστασίας τους κάνουν καλό και σε άλλα... Π.χ. τονώνουν τις τρίχες, εξαφανίζουν τις ρυτίδες (τρόπος του λέγειν) κι εν πάσει περιπτώσει φρεσκάρουν την επιδερμίδα... !! Αυτά τα τελευταία ..συναρπάζουν τις γυναίκες- κύριες ρυθμιστές της αγοράς-  με αποτέλεσμα να πέφτουν σαν ακρίδες στην αγορά τέτοιων προϊόντων ...τάχα μου συμπληρωμάτων διατροφής!

Ξέρω πολύ καλά πως οι άνθρωποι της πόλης ...αποφεύγουν την άσκηση..Δεν ασκούνται! Σχεδόν μισούν την άσκηση... και τους βλέπω να σέρνονται βλακωδώς!

Με κάλεσαν σε κάποιο ΚΑΠΗ να τους πω δυό λόγια γενικώς... Διεπίστωσα ότι όλα τα γερόντια ...σέρνονταν, φυσικό...αλλά κι αφύσικο!  Γιατί να σερνόμαστε; ..

Τους συνέστησα ..1) Να τεντώνονται... στο κρεβάτι τους... Να τεντώνονται ...χέρια-πόδια- γοφοί. Πλάτες... και

2) Να μάθουν να περπατάνε... να κάνουν τσάρκες, δεν τους είπα να τρέχουν... απλά να περπατάνε ...

ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙΤΕ ...ΜΩΡΕ!...

 

΄Όμως κοντά στα ευεργετικά βότανα, που εγώ ο Γέροντας, υπεραμύνομαι, χρειάζεται ο οργανισμός μας, το σκαρί μας και άσκηση... 5-10 λεπτά το πολύ (ημερησίως-εβδομαδιαίως) ... πολύ απλά και μη πονετικά )!

ΤΙΣ ΕΧΩ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ...ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ! Να μα την Παναγούλα μου! 

Ουκ επ αρτω ( βοτάνω)  μονον ζήσεται άνθρωπος..Και λίγα κουνηματάκια... Πάνω χεράκι-κάτω χεράκι κ.λπ... βοηθάνε! Τι κάνουν; Απλά : Απελευθρώνουν τις σκουριασμένες-αδρανείς μας μύες... Τις κάνουν να λειτουργούν!...Να ΖΟΥΝ!

 

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ...ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ..ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΑΣ.. την ώρα που ξυπνάτε το πρωϊ! 


  

      

 

    

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩ ασκήσεις είναι εύκολες -απλες και προσφέρουν αμέσως ευεξια  και ανακούφιση.. Τις έχω υιοθετήσει κι εγώ-Οι ασκήσεις αυτές μαζί με τα βοτανάκια που εισηγούμαι αποτελούν ιδανικό συνδυασμό στην καταπολέμηση του πόνου.. 

Α, να και κάτι που θυμήθηκα. Λένε πως η αλλαγή του καιρού (κρύο-υγρασία-Νοτιάς) επηρεάζει σοβαρα την οστεοαρθρίτιδα και τις ρευματοπάθειες... και οι πόνοι φουντώνουν... Λόγω απειρίας μια και είμαι νεοσύλλεκτος στους πόνους... περίμενα να μπούμε στο Νοέμβρη -Δεκέμβρη για να δω την επίδραση του καιρού απάνω μου. Ε, νιώθω και στις αλλαγές του καιρού πλέον απόλυτα φυσιολογικά, όπως και πρώτα πριν με επισκεφθεί η ερίτιμος Κυρία Οστεοαρθρίτιδα.. Σαν να μην συμβαίνει τίποτε... Απλά να το ξέρετε κι αυτό!

 


Τρεις δυναμικές ασκήσεις για προσαγωγούς




Η ομάδα του fitness pulse σας προτείνει τις παρακάτω  ελεύθερες ασκήσεις για την ενδυνάμωση των προσαγωγών σας.



1. Από όρθια θέση τοποθετείστε τα πόδια σας πιο έξω από το άνοιγμα των ώμων και με τα γόνατα και τα πέλματα σε έξω στροφή( να δείχνουν προς τα έξω).  Εκτελέστε ημικάθισμα και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Μια παραλλαγή αυτής της άσκησης είναι αφού βρίσκεστε σε ημικάθισμα, ανασηκώστε τις πτέρνες και ισορροπείστε  στα δάχτυλα των ποδιών σας.  Εκτελέστε ημικαθίσματα από  αυτή τη θέση.


2. Τοποθετείστε τα πόδια σας περίπου στο άνοιγμα της λεκάνης σας και κάντε πλάγιες προβολές χωρίς το γόνατο να ξεπερνάει το ύψος των δακτύλων του ποδιού, διατηρώντας τον κορμό σας σταθερό.





3. Ξαπλώστε στο πλάι όπως βλέπετε  στη φωτογραφία , λυγίστε το επάνω πόδι και τοποθετείστε το μπροστά στηρίζοντάς το στο έδαφος.  Κάντε άρση του τεντωμένου ποδιού και επαναλάβετε το ίδιο και για το άλλο πόδι.




Καλή σας προπόνηση

www.fitnesspulse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου