Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ούτε πρώτη ούτε η τελευταία θα είναι η σταση των γκάνγκστερ της Ουάσιγκτων!



ΟΙ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

Ορθή η στάση Βενιζέλου-Δεν έλαβε μέρους στη σύνοδο!

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο της ομάδας των χωρών που συμμαχούν κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όταν η αμερικάνικη διπλωματία, παρόντος του Τζον Κέρρυ, αποφάσισε να συμπεριλάβει τα Σκόπια με την “συνταγματική” τους ονομασία «Μακεδονία», στην  κοινή δήλωση που εκδόθηκε.

Οι Αμερικανοί  αγνόησαν τα διαβήματα και τις εκκλήσεις της ελληνικής διπλωματίας να μην υλοποιήσει την προαναγγελθείσα πρόκληση εναντίον των ελληνικών θέσεων και  ο υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να μην λάβει μέρος στη σύνοδο παρά το γεγονός ότι είχε ταξιδέψει στις Βρυξέλλες ακριβώς για να πάρει μέρος.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «ο λόγος της μη αυτοπρόσωπης συμμετοχής του κ. Βενιζέλου ήταν το γεγονός ότι, παρά τις σχετικές, πυκνές επαφές και τα διαβήματα που προηγήθηκαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες συγκάλεσαν τη σύνοδο, δεν τήρησαν τους κανόνες και την πρακτική του Ο.Η.Ε., ως προς τον τρόπο αναφοράς των συμμετεχουσών χωρών. Πιο συγκεκριμένα, ενώ στη Σύνοδο η πΓΔΜ μετείχε με την προσωρινή ονομασία της, στη σχετική Κοινή Δήλωση των χωρών που συγκροτούν τον Συνασπισμό υπογράφει με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απηύθυνε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. Τζον Κέρρυ».
Η  Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Πρέσβη Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ κ. Μ. Διάμεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου