Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΔΥΟ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ:

Μια όμορφη ιστορία δίωξης bloger:-ΣΠΑΝΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ( ο κ. Bασίλης ΞΥΔΗΣ)  ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ...ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ BLOGER ΠΟΥ ...ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ:
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΥΔΗΣ...ΑΘΩΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!
Απ.Βραχιολίδης: ΤΙΜΩ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΑΣ κ. ΞΥΔΗ! 

Συνέβη προχθές στα δικαστήρια Ευελπίδων.  (17.10.14) Και είναι story που ΑΞΊΖΕΙ δημοσιογραφικής ΜΝΕΙΑΣ-αναφοράς. Εμείς δεν έχουμε κόμπλεξ!

Κατηγορούμενος ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτων Διαδικτυου   Απ.Βραχιολίδης, που όμως έκρινε να μην καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Απουσίαζε!  Δεν υπήρχε περίπτωση να γλυτώσει!
Είναι γνωστόν πως κατηγορούμενοι, μη προσερχόμενοι στη δίκη τους... εισπράττουν πελέκι επί της κεφαλής τους...κατά γενικό κανόνα!
Ο Καταγγέλλων στις Υπηρεσίες του Σφακιανάκη (Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) ήταν ο γνωστός , μέχρι προ μηνός δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου κ. Βασίλης Ξύδης… 



Δεν υπάρχουν στοιχεία επίμεμπτα κατά του κ. Ξύδη, στα κείμενα του Απ.Βραχιολίδη. ΄Όμως στην κριτική του (ο Απ.Βραχ) τον ενέτασσε στους διώκτες του Τύπου,. Κι αυτό τον ενόχλησε.
Ως γνωστόν ο πρόεδρος μας Απ.Βραχιολίδης είναι ο ΜΟΝΟΣ, (μαζί με την ΕΣΔ) που μάχονται τους διώκτες των ανθρώπων του Τύπου  σταθερά από το 1995. ..Και τους έχει προσδιορίσει μάλιστα : Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δικηγόροι, είναι αυτοί που στέλνουν σε δικαστήρια τους δημοσιογράφους για ψήλου  πήδημα...για ιδιώνυμους πάντα λόγους... τους! Και είναι, ως γνωστόν άτεγκτος και σκληρός στην γραφή του, έναντι των διωκτών ανθρώπων του Τύπου-ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Το κομβικό στοιχείο της απουσίας του Βραχιολίδη, από το εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν άλλο: ΄Εβριζε –κανονικά-πατόκορφα ... δικαστές ..που διαχειρίζονται θέματα δίωξης δημοσιογράφων...
Δεν υπήρχε περίπτωση να τη γλυτώσει. Και οι δικαστές είναι άνθρωποι...θυμώνουν όταν τους «βρίζεις» τη δουλειά τους. Λογικό!

Όχι δεν έχει  κατατάξει τους δικαστές στους Διώκτες του Τύπου. Οι άνθρωποι εφαρμόζουν απλά το Νόμο. Ορισμένοι όμως , λόγω κυρίως έλλειψης γνώσεων για τα του τύπου, και διαλανθάνοντες ως προς την ουσία του «εγκλήματος» κατραπακώνουν ενίοτε αγρίως τον κατηγορούμενο δημοσιογράφο.


Κι όμως προχθές συνέβη το απίστευτο. Ο δικαστής στάθηκε στο ύψος του.Δεν επιρεάστηκε από τα  «θανατικά» συνήθως κείμενα Βραχιολίδη.

Τον βοήθησε αποτελεσματικά ο τ. Δήμαρχος Χολαργού- Παπάγου που δήλωσε:
--Δεν επιθυμώ κ. Πρόεδρε τη δίωξη του κατηγορουμένου... Περάσανε πολλά χρόνια και περασμένα...ξεχασμένα είπε απλά ο τ. ναύαρχος και επί σειράν ετών Πρώτος πολίτης των πόλεων ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!
Τον αποκάλεσε ο Βραχιολίδης διώκτη του Τύπου κι αυτός με τη μεγαλόθυμη στάση του ενώπιον του δικαστή, ... αποδεικνύει πως είναι …θεράπων, φιλικός προς τον Τύπο!
Τον τιμά η θέση του!
Μόλις το έμαθε ο Βραχιολίδης,  τηλεφώνησε στον κ. Βασίλη Ξύδη και είπε:
n     Ναύαρχε, δήμαρχε.. δεν έχω την πλήρη εικόνα της δίκης μου… αλλά  οφείλω να σας ευχαριστήσω βαθύτατα ..Η στάση σας είναι άξια ΤΙΜΗΣ κι εγώ σας την καταθέτω, συγκινημένος από το ήθος σας ! ΄Όχι για το ότι «αθωώθηκα» ...Αλλά για το ήθος που επιδείξατε. Αυτό ακριβώς τιμώ!
n     Φαίνεται φίλε μου, πως δεν είστε… διώκτης του Τύπου, αλλά θεράπων! Και πάλι σας ευχαριστώ! Και πρόσθεσε:
n     Αν και αποσυρθήκατε προ ημερών από την πολιτική σκηνή Παπάγου-Χολαργού,  είμαι βέβαιος ότι δεν θα μείνετε με σταυρωμένα χέρια... Κάτι θα βρείτε για να δίνετε το στίγμα σας στα κοινά των δύο πόλεων. Είναι στο σκαρί σας Ναύαρχε... Να συνεχίσετε!  

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ …ΑΓΝΩΣΤΗ: ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ( από έδρας) … ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ..ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ:
-ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΕΠΙΣΗΣ! 
ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ

Πρωτοφανές κι αληθινό:
Καλά μάλλον το ξέρετε πως ο μαχόμενος δημοσιογράφος είναι στόχος κάθε ανεγκέφαλου… ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ! ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΔΕΣ του κάθε κερατά !
Συνέβη πριν δύο χρόνια. Ο Πρόεδρος της ΕΣΔ… ΑΠ. ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ,  σύρθηκε κατηγορούμενος στο εδώλιο…. Διότι λέει … φωτογράφιζε παιδιά του δημοτικού σχολείου…που η κατοικία του ήταν 10 μέτρα αντίκρυ!
Η καταγγελία έγινε από έναν αστυνομικό του Ωρωπού…που το έπαιζε πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων…  χωρίς να το γνωρίζει ο Βραχιολίδης.

Συμπτωματικά ο Βραχιολίδης στο συγκεκριμένο σχολείο είναι δωρητής 1000 τουλάχιστον βιβλίων …για να φτιάξει το σχολείο αυτό των Αγ. Αποστόλων Καλάμου Αττικής… τη βιβλιοθήκη του!

Πέραν αυτού ο Βραχιολίδης έχει μια απέραντη αγάπη για τα παιδιά… Η θεωρία του είναι μία:
--Μα τι με ρωτάτε αν υπάρχει Θεός ή όχι… Κοιτάξτε τα μάτια ενός παιδιού και θα έχετε μωρέ την απάντηση!
Στη δίκη πήγε χωρίς δικηγόρο, όπως το συνηθίζει τελευταία… Τους θεωρεί περιττούς … ΄Εχει τα επιχειρήματά του. Δεν είναι της ώρας να τα πούμε.

Υπεραμυνόμενος του εαυτού του …ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ φυσικά- γιατί φωτογράφιζε τα παιδάκια του δημοτικού σχολείου… έδωσε ένα μοναδικό ρεσιτάλ ενώπιον των δικαστών του!
Σύμφωνα με το πονηρό της δικαστικής αρχής…μάλλον πρέπει ο κατηγορούμενος να έχει βίτσια παιδοφιλίας… Κάπου εκεί το πήγαιναν ...

Μόνος …χωρίς νομική υπεράσπιση—Τι να την έκανε σάμπως;… Οι δικηγόροι πόσο πολύ ξέρουν περισσότερα από όσα ο κύριος πρωταγωνιστής ξέρει για την υπόθεσή του; ΄Ετσι ο Βραχιολίδης ..δεν γουστάρει νομικούς δίπλα του, γνωρίζει πως θα υπερασπιστεί την υποθεσή του… «Ο δικηγόρος είναι ετερόφωτος. Το φως είμαι εγώ» συνηθίζει να  λέγει. ΟΧΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ!

Εξήγησε στους δικαστές με την γνωστή ρητορική δεινότητα που διαθέτει…
…τι εστι φωτογράφιση, τι δημοσιογραφία  …τι χόμπυ …κ.λ.π.
Η Εισαγγελέας …τσινούσε… Προφανώς επεδίωκε να …συλλάβει κάποιον παιδοφιλικό!... Εκεί το πήγαινε … ΑΜ ΔΕ !!!

--Να κυρία εισαγγελέα… Σας δίνω φωτογραφίες  χθεσινές… με παιδιά του Δημοτικού σχολείου , όπου μένω, κατοικώ  δίπλα τους… ΄Όχι, μην μου πείτε ότι δεν είναι όμορφες;
--΄Εχετε πάρει άδεια να φωτογραφίζετε τα παιδιά; Ρωτάει η Εισαγγελέας της έδρας!
--ΝΑΙ από τα ίδια παιδιά που ζητούσαν να τα φωτογραφίσω… ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ τους έδινα ΔΩΡΕΑΝ τις φωτογραφίες τους! Είτε στα ίδια τους τα χέρια, είτε στον διευθυντή του Σχολείου… για να τις μοιράσει στα παιδιά!

Η δίκη τράβηξε στο ίδιο στυλ... Ο κατηγορούμενος έκαμνε σεμινάριο ...φωτογραφίας- δημοσιογραφίας και τοποθετούσε τα πράγματα στις σωστές διαστάσεις τους... Ο πρόεδρος αλλά και οι λοιποί δικαστές έδειχναν ζωηρό ενδιαφέρον ... για τα λεγόμενα του κατηγορουμένου και τις θεωρίες του. 

΄Ηταν μια δίκη σε εντελώς φιλικό- ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ  στυλ... Οι δικαστές απλά κάποιες γνώσεις είχαν περί φωτογράφισης κ.λπ. Ο Βραχιολίδης που δεν νοιάζετε ποτέ αν θα αθωωθεί ή όχι, προσπάθησε να ενημερώσει τους δικαστές για τα πάντα περί τύπου... κ.λπ.  έτσι η εισαγγελέας ρώτησε τη γνωστή κονσέρβα:
--΄Εχετε άδεια που φωτογραφίσατε τα παιδιά;
Έδωσε την πληρωμένη απάντησή του, που αναφέρεται πιο πάνω. Έρχεται όμως και ο καλοπροαίρετος πρόεδρος μετά, και κάνει μια άλλη κονσερβαρισμένη ερώτηση:
--Είστε κύριε μέλος της ΄Ενωσης Συντακτών;
--Εννοείτε κύριε αν είμαι μέλος κάποιου ...δημοσιογραφικού ...συλλόγου; ΄Όχι δεν είμαι κ. πρόεδρε... μέλος του συγκεκριμένου σωματείου... και γιατί να είμαι;  Είμαι απλά ...πρόεδρος της ΄Ενωσης Συντακτών Διαδικτύου.. Ποια είναι αυτή η ΕΣΗΕΑ; Υπάρχουν δεκάδες ισότιμες δημοσιογραφικές ενώσεις σε όλο το πλέγμα της ελληνικής επικράτειας...
Προσοχή κ. Πρόεδρε η ΕΣΗΕΑ που επικαλείστε, δεν είναι όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος, ή ο ιατρικός. Η ΕΣΗΕΑ... δεν πιστοποιεί επαγγελματική ιδιότητα .. είναι απλά ένας σύλλογος, (που αφορά μονάχα τους εργαζόμενους σε αθηναϊκες ημερήσιες εφημερίδες και μόνον), ακτινοβολών βεβαίως, διότι παλαιά στις τάξεις του είχε μέλη κορυφαίους πνευματικούς ανθρώπους... ΄Όμως σήμερα το τοπίο της δημοσιογραφίας έχει άλλη πια εικόνα! Κι ας σταματήσει πια αυτό το ματζούνι με την ΕΣΗΕΑ ... πως τάχα εκπροσωπεί δημοσιογράφους! Εκπροσωπεί μόνο τα μέλη της!

Τρείς φορές ο πρόεδρος του δικαστηρίου ευχαρίστησε τον κ. Βραχιολίδη, προφανώς για το διαφωτιστικό σεμινάριο...
Μάλλον κι αυτό είναι πρωτοφανές δικαστικό συμβάν!

Και στο τέλος αναφώνησε:
--ΑΘΩΟΣ!
Εγειρόμενος ο Βραχιολίδης από το εδώλιο είπε:
--Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, κύριοι δικαστές.  Όχι για την αθωωτική απόφασή σας, αλλά διότι προχωρήσατε σε δίκη τη περίπτωσή μου... Τρεις φορές προσέρχομαι ενώπιον των δικαστηρίων σας, αλλά οι κατήγοροι μου είναι άφαντοι.. Δεν προσέρχονται. Σας ευχαριστώ και πάλι!



Ναι συμβαίνουν και τέτοια απίστευτα στα ελληνικά δικαστήρια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου