Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΆΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΑ!

ΟΙ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ενώ το κομφούζιο με τον ΕΝΦΙΑ ελλοχεύει τον  κίνδυνο οριστικής απομάκρυνσης των νοικοκυραίων της μεσαίας τάξης από τη Ν.Δ και το κίνημα των καραμανλικών βουλευτών υπέρ φορολογικών ελαφρύνσεων φέρνει σε δύσκολη θέση το πρωθυπουργικό επιτελείο
Της Βίκυς Σαμαρά
Η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι παρά το «μασάζ» αναφορικά με την ενοποίηση του επικουρικού ταμείου των ένστολων και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου χωρίς απώλειες – χάρη και στην αντικατάσταση Κυριαζίδη βάσει του κανονισμού λειτουργίας των θερινών τμημάτων της Βουλής- το μέτωπο με το συγκεκριμένο άλλοτε προνομιακό για τη Νέα Δημοκρατία εκλογικό ακροατήριο δεν έχει κλείσει.
Τις ανησυχίες του πρωθυπουργικού επιτελείου επιτείνει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ένστολους, οι οποίοι απειλούν με κινητοποιήσεις και με δημόσια έκκληση σε «μαύρισμα» των βουλευτών που υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, καθώς κάθε άλλο παρά υποτιμά το ενδεχόμενο διαρροών ψήφων προς τα αριστερά της Ν.Δ., μετά την απώλεια χιλιάδων ένστολων ψηφοφόρων προς τα δεξιά και συγκεκριμένα τη Χρυσή Αυγή κατά τα τελευταία μνημονιακά χρόνια.
Εκτός από το «ειδικό κοινό» των ένστολων, η κυβέρνηση ανησυχεί και για τις πολιτικές επιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ, καθώς οι φορολογούμενοι διαπιστώνουν αυτές τις ημέρες πως καλούνται σε πολλές περιπτώσεις να πληρώσουν μεγαλύτερο ποσό από ό,τι με το χαράτσι παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις. Η επίρριψη ευθυνών στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμάται πως δεν αρκεί για να κατευνάσει τα πνεύματα. Την κατάσταση περιπλέκει το γεγονός ότι συγκροτείται κίνημα βουλευτών καραμανλικών αναφορών αλλά όχι μόνον, που πιέζουν για φοροελαφρύνσεις αρχής γενομένης από τον ΕΝΦΙΑ. Αίτημα ωστόσο που φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο και ανεβάζει τον πήχυ για την κυβέρνηση η οποία έχει καταστρώσει τα πολιτικά της σχέδια διατηρώντας ελπίδες μόνον για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου