Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ! Η κωλοκυβέρνηση θα στείλει παλι τα ΜΑΤ στους ένστολους;

Ένστολοι : Κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας!

ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Από σήμερα αρχίζουν δράση – άμεση απάντηση στις κυβερνητικές φαυλότητες και μάλλον με τους ένστολους δεν θα καλοπεράσουν Σαμαράς-Βενιζέλος!…

***Καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού και ρατσιστικής διάθεσης

***Η Κυβέρνηση στοχεύει στα αποθεματικά μας για να καλύψει μεγάλα ελλείμματά της...

***Μόνον από τους πυροσβέστες η Κυβέρνηση λήστεψε 78 εκ. ευρώ... ( PSI)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΩΚΑΣ 


Με συνθήματα: κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας, ναι στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας διαδηλώνουν σήμερα Τετάρτη 6 Αυγούστου στις 11 το πρωί –δηλαδή σε μία ώρα από αυτή τη στιγμή- Λιμενικοί Αστυνομικοί και Πυροσβέστες καταγγέλοντας την ληστρική επιδρομή στα ταμεία τους η οποία επέρχεται με την ψήφιση του επίμαχου άρθρου 221 του σχεδίου νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας καταγγέλουν την Κυβέρνηση για δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού και ρατσιστικής διάθεσης προς τους ένστολους, καλούν τους Βουλευτές να μην νομοθετούν με ελαφρότητα και να
αναλάβουν τις ευθύνες τους αποσύροντας το επίμαχο άρθρο το οποίο εφόσον ψηφισθεί θα επιφέρει την θνησιμότητα των ασφαλιστικών τους ταμείων. Επίσης κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι έχει στοχεύσει τα αποθεματικά των ταμείων τους προκειμένου να καλύψει τα μεγάλα ελλείμματα του ΕΤΕΑ το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις τους είναι αμφιβόλου βιωσιμότητας.
Ο κ. Φερτάκης Βασίλης Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικών υπαλλήλων εκφράζοντας ασφαλώς και τα άλλα ένστολα σώματα, με άνάλογα προβλήματα, μας ανέφερε τα εξής:
--«Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεση μας αναφορικά με τις διατάξεις του άρθρου 221 που αφορούν τον τομέα πρόνοιας όσο και τον επικουρικό του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι αναλογιστικές μελέτες καταδεικνύουν την βιωσιμότητα του ΤΕΑΠΑΣΑ για τα επόμενα 40 χρόνια.Ως εκ τούτου η οποιαδήποτε ένταξη στο ΕΤΕΑ είναι άνευ ουσίας και μόνο στόχο έχει να ληστευτούν τα εναπομείναντα αποθεματικά μας μετά το PSI. Τα χρήματα των ταμείων μας προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από εισφορές των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος δίχως να έχουμε λάβει κρατική επιχορήγηση.Οι νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις θα μετατρέψουν σε επιδόματα φτώχειας όπως λέμε εμείς τις πετσοκομμένες επικουρικές συντάξεις προμηνύοντας ανάλογη εξέλιξη για τα εφάπαξ.
Συνεχίζοντας ο κ. Φερτάκης επισημαίνει ακόμη:
Η οποιαδήποτε ρήτρα αξιόμαχου συνιστάται στο να μας επιστρέψει η κυβέρνηση τα 78.890.000 ευρώ που σε μία νύχτα ληστεύθηκαν από το PSI. Παρά την απώλεια των παραπάνω χρημάτων τα ταμεία μας έχουν αποθεματικά και ο μόνος στόχος τους είναι να πάρουν όσα έχουν απομείνει για να καλύψουν το μεγάλο έλλειμα του ΕΤΕΑ. Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να αποσύρει τις ρυθμίσεις που αφορούν το ΤΕΑΠΑΣΑ.
Στην προσπάθεια μας δε για διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών σε προγραμματισμένη συνάντηση, μας υποδέχθηκαν 4 διμοιρίες ΜΑΤ στην είσοδο του Υπουργείου και εκεί μάθαμε ότι η συνάντηση είχε ακυρωθεί από τον Υπουργό. Αν μη τι άλλο αυτή η στάση του Υπουργού και της Κυβέρνησης αποτελεί απαξίωση και εμπαιγμό για τους ένστολους» .
Κι άλλα απίστευτα καταγγέλουν οι πυροσβέστες
Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, λέγει ο κ. Φερτάκης, ψηφίσθηκε εν κρυπτώ το Π.Δ. 93/2014 μια αντεργατική ρύθμιση που πλέον αποδομεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και καθιστά όμηρο τον Πυροσβέστη με συνεχείς μετακινήσεις από Υπηρεσία σε Υπηρεσία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Με την αποδόμηση αυτή προχωράμε λοιπόν σε μια άλλη διαδικασία εκφοβισμού, αναξιοκρατίας και ρουσφετολογικής εξάρτησης αφού χωρίς άλλες διαδικασίες η μετακίνηση θα εκτελείται με απόφαση Υπουργού. Η ομοσπονδία μας αντιτίθεται και έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος γι΄αυτήν την τροποποίηση.
Τέλος σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, είχαμε αποστείλει εξώδικο με καταληκτική ημερομηνία την 01.08.2014 για την αποκατάσταση των μισθών μας και την επαναφορά τους σε αυτά που ίσχυαν την 31.07.2012 καθώς και στην άμεση επιστροφή των αναδρομικών. Εφόσον δεν συμμορφωθεί η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. θα προχωρήσουμε σε αγωγές και κάθε άλλου είδους πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ομοσπονδία μας.
Καταλήγοντας, μετά από τις δηλώσεις του κ. Φερτάκη, την έντονη δυσαρέσκεια του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και την απαξίωση τους από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, αναμένεται οι ένστολοι με την σειρά τους να εισάγουν ένα νέο όρο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αυτόν της ¨αξιόμαχου ψήφου¨ ..
Τι ακριβώς σημαίνει ο όρος αυτός, ...θα φανεί στις επόμενες κάλπες

Διονύσης Φωκάς

1 σχόλιο:

  1. Superb blog! Do you have any helpful hints
    for aspiring writers? I'm planning to start my own website
    soon but I'm a little lost on everything. Would you
    suggest starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option? There are so many options out there that I'm totally
    overwhelmed .. Any recommendations? Thank you!



    my blog post :: cheap hosting uk add on domains

    ΑπάντησηΔιαγραφή