Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση έως το 2020

epaggelmata

Η αγορά εργασίας αλλάζει δραστικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα παραδοσιακά επαγγέλματα που για πολλές δεκαετίες είχαν σημαντική θέση στις εθνικές οικονομίες, χάνουν τη δυναμική τους. Αντιστοίχως, καινούργια επαγγέλματα αναδύονται ως αποτέλεσμα των τεχνολογικών ανακαλύψεων.
Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού σάιτ Career Cast, δέκα επαγγέλματα που μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα, αντιθέτως, αποτελούσαν πόθο και όνειρο για αρκετούς ανθρώπους, θα βλέπουν τα επόμενα χρόνια τη δυναμική τους να φθίνει σε βαθμό εξαφάνισης.
Αυτά είναι:


Ταχυδρόμος: Τα mail και τα social media έχουν μειώσει στο ελάχιστο τα παραδοσιακά γράμματα.
Αγρότης: Η τεχνολογία βοηθάει να αναπτύσσεται η παραγωγή με λιγότερους εργάτες γης.
Μετρητής ρεύματος: Η μέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος γίνεται σιγά σιγά με αυτόματο τρόπο.
Ρεπόρτερ-Δημοσιογράφος: Η ανάπτυξη των ιστοσελίδων ενημερωτικού τύπου, εξαφανίζουν τις εφημερίδες.
Τουριστικοί ατζέντηδες: Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες αποφασίζουν να κλείσουν τις; διακοπές τους κατά μόνας και όχι μέσω πρακτορείων.
Ξυλοκόποι: Κι εδώ η τεχνολογία έχει… καταστρέψει τον κλάδο. Περισσότερα δέντρα κόβονται και λιγότεροι εργάτες χρειάζονται πλέον στην αγορά.
Αεροσυνοδοί: Αν και το τελευταίο διάστημα αναζητούνται συνεχώς αεροσυνοδοί, στην πραγματικότητα οι εταιρείες έχουν μειώσει δραστικά το προσωπικό τους.
Χειριστές βιομηχανικών μηχανών: Η ρομποτική βοηθάει τις βιομηχανίες να λειτουργούν τα υπερσύγχρονα μηχανήματά τους δίχως απαραίτητα την παρουσία ανθρώπινων χεριών.
Δημιουργοί αφισών: Οι κλασικές αφίσες που γέμιζαν τους δρόμους, μειώνονται καθώς ο κόσμος γίνεται διαδικτυακός. Οι αφίσες συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να τις εκτυπώνεις.
Φοροεισπράκτορες: Τα μπάτζετ των εταιρειών μειώνονται στο ελάχιστο δυνατό. Οι φοροεισπράκτορες βλέπουν τη θέση τους να είναι πλέον επισφαλής.
iefimerida.gr


Ως προς την εξαφάνιση του ρεπορτερ-δημοσιογράφου, έχουμε κάποιες ενστάσεις και το θέμα θα μας απασχολήσει προσεχώς... Το έχουμε γράψει... Οι μεγάλες εθνικές εφημερίδες , εν τάξει πεθαίνουν...Και θα κυριαρχήσουν οι μικρές περιφερειακές...Εν τάξει το Ιντερνετ... που πράγματι κάνει ανατροπές... Αλλά χωρίς τον ρεπόρτερ πως θα βγάζει τις ειδήσεις; Θα τα ξαναπούμε! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου